sábado, 13 de mayo de 2017

CAT/
La Malvasia Seca de l’Hospital de Sant Joan de Sitges és un dels tresors una mica oblidats que enllaça amb la llarga tradició vinícola de la nostra vila i un dels vins més prestigiosos i d’alta qualitat del que sentir-nos d’allò més orgullosos. No en debades la guia Parker de l’any 2014 el va incloure amb una puntuació de 92 sobre 100.
És un vi que ens recorda als amontillats, amb aromes dolcencs i amb notes oxidatives assolides en una llarga criança en botes de castanyer. El podem prendre amb formatges blaus, fruits secs, aperitius i moltes més coses

“Ajo blanco” de Malvasia Seca de l’Hospital amb tataki de bonítol

Ara que s’acosta la calor hem volgut adaptar aquesta meravellossa sopa freda andalussa a la nostra comarca substituint el vinagre per Malvasia Seca de l’Hospital de Sant Joan. També hem volgut acompanyar la sopa amb un bonítol en tataki, previament marinat amb sal, malvasia Seca i vinagre d’arrós. Segons els qui ho han provat el resultat és espectacular. La Malvasia aporta uns sabors de carmel i most que ens evoquen records molt suggerents

Recepta:
Ingredients:
Llom de bonítol net d'espines
1 part de vinagre d'arrós
3 parts de Malvasia Seca de l'Hospital
Sal
Per a l' "ajoblanco":
200 grs d'ametlles crues
Malvasia seca de l'Hospital de Sant Joan
100 grs de pa remullat en 400 ml d' aigua
Alls
Sal
Oli d'oliva VE
Elaboració:
Trirureu tots els ingredients de l'"ajoblanco" i deseu-los al frigorífic
Marineu el bonítol amb la sal, previament desfeta en el vinagre i la Malvasia
A l'hora de menjar el plat passeu lleugerament per la planxa el bonítol i talleu-lo a rodelles ben primes. Emplateu i serviu-lo acompanyat de l'"ajoblanco".
Bon profit!

CAST/
La Malvasía Seca del Hospital de San Juan de Sitges es uno de los tesoros un poco olvidados que enlaza con la larga tradición vinícola de nuestra villa y uno de los vinos más prestigiosos y de alta calidad del que sentirnos orgullosos. La guia Parker del año 2014 la incluyó con una puntuación de 92 sobre 100.
es un vino que nos recuerda los amontillados, con aromas dulces y con notas oxidativas conseguidas con una larga crianza en barricas de castaño. La podemos tomar con quesos azules, frutos secos, aperitivos y muchas más cosas.

Ajo Blanco de Malvasía seca con tataki de bonito

Ahora que se acerca el calor hemos querido adaptar esta maravillosa sopa fría andaluza a nuestra comarca substituyendo el vinagre por la Malvasía Seca del Hospital de San Juan. También hemos querido acompañar la sopa con un bonito en tataki, previamente marinado con sal, Malvasía Seca y vinagre de arroz. Según los que lo han probado el resultado es espectacular. La Malvasía aporta unos sabores de caramelo y mosto que nos evocan recuerdos muy sugerentes.

Receta:
Ingredientes:
Lomo de bonito limpio de espinas
1 parte de vinagre de arroz
3 partes de Malvasía Seca del Hospital de San Juan de Sitges
Sal
Para el ajoblanco:
200 grs de almendras crudas
Malvasía seca del Hospital de San Juan de Sitges
100 grs de pan remojado en 400 ml de agua
Ajos
Sal
Aceite de Oliva VE
Elaboració:
Triturar todos los ingredientes del ajoblanco y guardarlos en la nevera.
Marinar el bonito con la sal previamente diluida en el vinagre y la malvasía.
A la hora de comer el plato pasar ligeramente por la plancha el bonito y cortarlo a rodajas muy finas. Emplatarlo y servirlo acompañado del ajoblanco.
Buen provecho!

No hay comentarios: