lunes, 1 de junio de 2015

Torna el #PeixSensePreu

Fa uns anys el convivium de Slow Food del Garraf i Penedès va crear el concepte #PeixSensePreu per tal de lluitar contra els descartes que es produeixen en capturar de forma accidental o degut als baixos preus que assoleixen molts peixos en les subhastes a la baixa en moltes llotges.
Ara, el mateix convivium torna a la càrrega, però ho fa amb la col.laboració de diferents cuiners catalans que aportaran diferents receptes per tal de fomentar el consum d'aquests tipus de peixos. 
Els nostres mars i oceans estan sobrexplotats, les especies més comercialitzades estan en perill d'extinció, els peixos més senzills que podrien alimentar molta gent amb fam, serveixen de pinso per a peixos de piscifactoria i animals de granja o fins i tot mascotes. Moltes espècies són retornades al mar vives o mortes perquè s'han capturat accidentalment o perquè els mercats o llotges no els hi donen valor comercial i així perdem proteines molt importants per a nosaltres.
Slow Food del Garraf i Penedès us propossa

Consumir peix "Sense Preu" de les nostres llotjes

Per aquest motiu hem demanat a cuiners que ens ensenyin a cuinar-lo. Cada setmana anirem penjant receptes al nostre web (wwwslowfoodgarrafpenedes.com) i també les donarem a conèixer en diferents blocs de cuina i al setmanari l'Eco de Sitges.

 Si a més a més vols ser un consumidor responsable de peix,
-    Exigeix les etiquetes informatives obligatòries en comprar-lo
-    No consumeixis peixos d'importació ja que el seu transport contamina i deixa sense aliment a la població d'orígen
-    No consumeixis peix de piscifactoria. Per un kg de peix de piscifactoria calen 5 kg de peixos senzills que podrien ser per a nosaltres.
-    Informa't si el peix que compres té la talla mínima legal
-    Informa't si el peix que compres ha estat capturat de forma artesanal.

-    Sovint els moluscs de piscifactoria contribueixen a mantenir el mediambient ja que filtren l'aigua contaminada

No hay comentarios: