martes, 16 de agosto de 2016

L’hospital de Sitges arriba a un acord amb la Finca Viladellops per produir malvasia de Sitges

 

 

    ViIladellops dedicarà una vinya davant de l'Ermita de Sant Joan de 3,8 hectàrees de terreny a plantar raïm de la varietat Malvasia de Sitges per a l'Hospital.

·           La Finca Viladellops pertany a la subzona Massís del Garraf de la DO Penedès, i posseeix terres de les mateixes característiques, extremadament calcaries, que les de la vinya d'Aiguadolç de l'Hospital.

·           El Blanc Subur s'elaborarà a les instal·lacions de la Finca Viladellops, el que millorarà la seva qualitat i pot permetre que en el futur s'obtingui la certificació de vi ecològic.

 

 

 

La Fundació Hospital Sant Joan Baptista de Sitges ha arribat a un acord amb la Finca ViIadellops perquè aquesta última dediqui 3,8 hectàrees per plantar la varietat de raïm Malvasia de Sitges que vendrà al Celler de l'Hospital. L'acord, que és de deu anys prorrogables, permet garantir que l'Hospital tindrà en el futur una quantitat de raïm suficient per abastir la creixent demanda de vins de l'Hospital.

 

La Finca Viladellops consta de seixanta hectàrees de vinya inscrites a la subzona Massís del Garraf de la DO Penedès. La finca posseeix sòls amb les mateixes característiques que els que l'Hospital té en el seu camp de vinya a Aiguadolç: terres molt pobres de textura argilo calcària, amb alt percentatge de calcària activa, ideals per a la producció de la Malvasia de Sitges.

 

A més, s'ha arribat a un acord perquè Finca Viladellops elabori el Blanc Subur a les seves instal·lacions. Es tracta d’unes instal·lacions modernes i adequades a una producció reduïda com és la de l'Hospital i que permetrà millorar la qualitat del vi. La vinya de la Finca Viladellops està inscrita al Consell Català de la Producció Agrària Ecològica, per la qual s'obre la possibilitat que en el futur els productes de l'Hospital puguin tenir la certificació oficial de vins ecològics.

 

 

L'Administrador de l'Hospital, Fernando Herraiz, ha destacat que "la malvasia de Sitges viu un moment especialment bo, en el qual van apareixent nous productors. En aquest nou entorn al Celler de l'Hospital ha de trobar el seu espai distingint-se per la qualitat i autenticitat de seus productes. L'acord amb Finca Viladellops és una clara aposta per afavorir la qualitat sobre la quantitat, mantenint uns nivells de producció suficients per aconseguir l'equilibri econòmic i aconseguir que en el futur pròxim l'activitat de celler aporti recursos a l'activitat social de la fundació a favor de la gent gran de Sitges. "

Publicar un comentario