-
Del 6 de maig al 8 de juny els restaurants Km0-Slow Food cuinen en honor a Manuel Vázquez Montalban.
- Plats del llibre “Las recetas de Pepe Carvalho” són els protagonistes arreu de Catalunya als restaurants Km0-Slow Food.
Durant el mes de maig els restaurants
Km0-Slow Food homenatgen l'escriptor i intel·lectual Manuel Vázquez
Montalbán. Cadascun dels restaurants que participen ha escollit una
recepta del llibre “Las recetas de Carvalho”. Moltes d'aquestes
són una fidel interpretació i, en canvi, d'altres són una
reinterpretació, tal com el mateix Pepe Carvalho feia amb aquelles
que no eren seves. En realitat aquest personatge i els restaurants
Km0-Slow Food tenen moltes coses en comú. Per exemple, si la cuina
de Carvalho és una cuina eclèctica, els restaurants que formen part
d'aquesta xarxa també ho són. En ells trobareu des de fondes a
restaurants amb cuina de “disseny”. Per a en Manuel Vázquez
Montalbán aquesta era una connotació postmoderna, com ho és la
tendència gastronòmica que lideren els restaurants Km0-Slow Food:
la cuina amb productes de proximitat.
La sintonia del moviment Slow Food amb
el tarannà de Montalbán és la què porta a què els restaurants de
la xarxa Km0-Slow Food cuinin del 6 de maig al 8 de juny un dels
plats del llibre “Las recetas de Carvalho”. Els cuiners i
cuineres seran durant uns dies ambaixadors de “la pàtria sensorial
de la infància”, tal com deia Montalbán, defensor de molts dels
valors que actualment identifiquen el moviment Slow Food.
Slow Food és una associació
eco-gastronòmica sense ànim de lucre fundada a Itàlia l’any 1989
i que actualment es troba representada en 122 països diferents arreu
del món. Treballa pel respecte a la biodiversitat conreada, per
fomentar la pagesia de proximitat, per donar suport als pescadors
artesanals, per recuperar varietats en perill d’extinció, etc.
Neix per fomentar una cultura gastronòmica basada en una alimentació
saludable i respectuosa amb les persones i el seu entorn.
Restaurants
participants en l'homenatge a Manuel Vázquez Montalbán
Slow
Food Manuel Vazquez Montalbán -Barcelona
Restaurant
Casa Nostra, Farcellet de cap i pota amb tòfona i gambes
Restaurant
El Diván de los Sentidos, Paella valenciana
Restaurant
Mam i Teca, Pollastre amb carxofes
Restaurant
Allium, El niu
Restaurant
Cinc Sentits, Entrepà de peix “Senyora Paca”
Restaurant
Rassoterra, Papas arrugadas al mojo de cilantro
Slow
Food del Vallès Oriental
Restaurant
Can Major, Versió de mandonguilles amb sèpia
Restaurant
Capicua, Sèpia amb mandonguilles
Restaurant
Tarambana, Espatlla de xai d'ovella ripollesa a la catalana medieval
Slow
Food del Garraf
Restaurant
La Nansa, Arròs amb sardines
Restaurant
La Salseta Mongetes del ganxet amb cloïsses
Restaurant
Cal Saldoni, Cigronets de l'Anoia amb gambes de Vilanova i espinacs
Slow
Food Terres de Lleida:
Restaurant
Antic Forn, Chipirones rellenos de setas
Restaurant
Casa Mercé, Escudella i carn d'olla / Mel i mató
Restaurant
Lo Ponts, Múrgules amb ventre de porc
Restaurant
El Dien, Farcellets de cap i pota amb tòfona i gamba
Slow
Food Pirineus:
Restaurant
El Celler dels Joglars, Arròs de bacallà i sobrassada
Slow
Food Tarraco
Art
restaurant, Cordero asado a la salvia
Restaurant
Lola Tapes – Mandonguilles amb sípia
Restaurant
Selmellà, Escabetx de pagells
Restaurant
Llagut, Farcellets de cap i pota amb tòfona i gambes
Restaurant
Quintaforca, Arròs amb bacallà i sobrassada
Restaurant
Ardidam Puding de lluç i musclos
Restaurant
Quinoa, Botifarra del perol amb fesols
Slow
Food Catalunya Central
Restaurant
Ca l'Ignasi, Arròs amb carxofes
Restaurant
Niu Nou, Tripa de porc a la Madrilenya
Restaurant
Cal Fuster, Sípia amb mandonguilles
Restaurant
Cal Blasi de Berga, Flaons de mató i codonyat amb aromes de Queralt
Restaurant
La Fonda del Saumell, Cap i pota de vedella
Slow
Food Empordà
Restaurant
Pez Colorao, Caldeira Carvalho
Restaurant
Ca la Maria, Espatlla de xai a la catalana medieval i flaons
Restaurant
El Fort, Arròs amb carxofes i rogers amb fulla de llimoner
Agraïment:
Agència Literària Carmen Balcells
No hay comentarios:
Publicar un comentario