viernes, 20 de marzo de 2015

En marxa la Setmana de la Malvasia de Sitges

16 bars i restaurants de Sitges participen en la 3ª setmana de la Malvasia, del 21 al 29 de març. El preu del menús varia dels 12'50 als 49 euros, i el de les tapes dels 2'5 als 5'5 euros. 

La malvasia és una de les singularitats gastronòmiques i culturals més característiques de Sitges i els establiments participants oferiran, durant nou dies, una gran varietat de menús o tapes maridats amb el vi Blanc Subur, la malvasia dolça o seca, o l'espumós Monembasia. Per identificar els bars i restaurants que participen, seguint una antiga tradició, aquests mostraran una branca de pi, símbol de la història vinícola de Catalunya, en què tots els cellers quan tenien el vi novell penjaven a la porta del seu establiment una branca de pi, de forma que tant consumidors com amics sabien que ja es podia comprar el nou vi de l'any. 

La Setmana de la Malvasia se celebra des del 2012 i, donada la bona acollida del públic, continua amb l'objectiu de crear maridatges nous amb els productes de l'Hospital. La consolidació de la Setmana de la Malvasia se suma a l'amplia oferta gastronòmica local que compta amb altres esdeveniments similars com el Tapa a Tapa, el Tasta Sitges o la Ruta del Xató. 

La proposta enogastronòmica neix de la mà de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista i el Gremi d'Hostaleria que, en col·laboració amb el Club de Tast i Slow Food Garraf, presenten la sortida al mercat del vi nou del Celler de l'Hospital. 

Més informació a:
www.setmanadelamalvasiadesitges.com
www.facebook.com/setmanadelamalvasiadesitges
@malvasiasitges

Vins de l'Hospital 

BLANC SUBUR
Vi blanc sec 100% Malvasia de Sitges. De color daurat pàl•lid i quadre aromàtic molt ampli, amb notes de fruites i de flors mediterrànies. Agradable i voluminós en boca, on l'acidesa el fa fresc i amable.

MONEMBASIA
Escumós de mètode tradicional, varietat de Malvasia de Sitges. Color daurat amb tons torrats. Carbònic ben integrat. Bombolla fina i persistent. Complex en aromes, amb notes àcides de cítrics, de pera i de poma verda. Més marcats, els aromes florals i d'herbes aromàtiques del Garraf: romaní, farigola, i flor de Sant Joan; amb notes de camamilla i flor d'ametller, amb final anisat. Elegant i agradable al pas de boca, voluminós, untuós, i persistent.

MALVASIA DE SITGES SECA
Vi sec 100% Malvasia de Sitges. Fermentat i envellit en bóta de castanyer. De color ocre, amb tons ataronjats i torrats suaus. Complex en aromes molt marcats d'herbes aromàtiques mediterrànies, notes de prunes, figues, i fruits secs torrats. Pas de boca sec, però alhora suau, agradable i sedós. Mineral, fresc i àcid al paladar.

MALVASIA DE SITGES DOLÇA
Vi licorós de Malvasia de Sitges, envellit en bóta de castanyer. De color ocre, amb tons ataronjats i torrats suaus. Complex en aromes, amb notes de fruits secs torrats, herbes aromàtiques mediterrànies, i fruites madures. Pas de boca molt llaminer, però alhora fresc i àcid.

Establiments participants 

Menús a: 
Atzavara Port
Esmarris i La Punta
Casa Hidalgo
Pic Nic
La Nansa
Los Vikingos
Platos rotos
La Salseta

Tapes a: 
El Bar Ullo
Taberna Guria
Platos rotos
Los Vikingos 
Dehesa Santa Maria
El Cable
La Pícara
La formatgeria de Sitges 


No hay comentarios: