La col paperina és una col que fa capdell, però no tant premsat com altres varietats. Precisament per la seva forma ovalada i en forma de paperina pren el seu nom. També l’anomenem col de Pasqua, degut a que, normalment, es cull fins aquesta data.
Enguany hem pogut comprar les primeres cols paperina a finals de març i ens les han portat de Can Pere (Sant Pere de Ribes). Aquesta és una varietat que tant els pagesos com els consumidors, han anat oblidant, malgrat el seu bon gust i les nombroses aplicacions en cuina. Amb ella s’en pot fer l’escudella de Nadal, el tradicional trinxat, els clàssics farcells amb carn i molts altres plats.
Juntament amb d’altres productes com la malvasia de Sitges, els brotons i espigalls, el gall del Penedès o l’escarola cabell d’àngel, Slow Food del Garraf la va incloure a l’Arca del Gust; el catàleg de productes de tot el mòn que estan en risc d’extinció i mereixen ser conservats (http://www.fondazioneslowfood.com/en/ark-of-taste-slow-food/paperina-savoy-cabbage/).
Us animem a demanar-la als vostres pagesos, botigues i mercats. Serà la única forma que el proper hivern tinguem més cols paperina.
Aquest bloc és un espai del restaurant La Salseta de Sitges, que aprofitem per tal de comunicar la nostra filosofia. En el nostre restaurant usem productes locals i quan és possible ecològics. Este es el blog del restaurante la salseta en sitges. Os ofrecemos nuestra filosofía de trabajo, con productos locales We use local food and orgánic
viernes, 26 de febrero de 2016
La col oblidada
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
No hay comentarios:
Publicar un comentario